GETS 2011 Dag 1 Preparing and supporting educators

Jeff Mao houdt een inspirerend verhaal over technologie in het onderwijs.
De basis is volgens hem TPACK met daarnaast het SAMR (Substitution, Augmentation, Modification en Redefinition) het gezonde uitgangspunt. Daarnaast dient de leraar centraal te staan al richtinggever van het onderwijs.
Geweldige presentatie! Die zouden we eens uit moeten nodigen.

De drie sprekers aan het eind van de dag waren wellicht wat minder gunstig gekozen.
Phil Quircke uit de Verenigde Arabische Emiraten hield nog wel een boeiend verhaal over zijn ervaringen met afstandsleren. De meeste indruk maakte echter een foto vanuit zijn werkkamer, waarop alleen maar zand te zien was. Volgens Phil zo’n 2500 mijl….
De laatste presentatoren waren helaas geen begenadigde sprekers, waardoor de aandacht in de zaal langzaam wegzakte…. Voorlezen van een powerpoint met teveel tekst is zó 2008!

Op vrijdagmorgen kwam Jeff nog een keer aan het woord. Deze keer ging het vooral om hoe je je mooie plannen nu eigenlijk kunt realiseren. Belangrijk daarbij was de mening van de gouverneur van Maine (het gaat om het Maine Learning Techmology Initiative): ‘Een visie is mooi en noodzakelijk, maar dan moet je het ook uitvoeren.

Mijn eigen ideeën werden nog een keer bevestigd door Jeff toen hij sprak over de wensen van de docenten. Ze konden geen specificaties opgeven van hun wensen, hoe groot het geheugen moet zijn, of wat voor merk software beschikbaar moest zijn. Wat ze wel konden opgeven is welke functionaliteiten ze wilden gaan gebruiken. De staat zorgt er dan voor dat dat kan op de verstrekte hardware.
De staat Maine is net zo groot als Portugal, maar heeft maar 1.3 miljoen inwoners.
Door slimme maatregelen hebben ze toch $ 273.00 per leerling per jaar beschikbaar.
Voor de bijna 75.000 laptops en andere apparatuur is een contract afgesloten met Apple.

Dit bericht is geplaatst in GETS. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *