Dirigeren

Met dirigeren ben ik begonnen in 1977.

Ik heb toen Vocaal Ensemble Groenewoud opgericht.

Het ensemble bestond uit 16 zangers en zangeressen. Het repertoire omvatte vier eeuwen a capella muziek, maar ook werken met instrumentaal ensemble. Meest opmerkelijk was de serie Purcell opera's: Dido and Aeneas, King Arthur en Dioclesian. John van Buren schreef voor dit ensemble het oratorium "De blauwe vogel"

Daarnaast heb ik de volgende koren gedirigeerd:

  • Jongerenkoor RK Kerk, Leuth,
  • Dameskoor Dominicuskerk, Nijmegen
  • Pniëlkoor, NIjmegen
  • Nijmeegs opera- en operettegezelschap
  • Koninklijk Nijmeegs Mannenkoor
  • Kinderkoor "De Plantage", Tiel
  • Stallure, Tiel
  • Tiels Mannenkoor

Sinds 1995 was ik muzikaal leider van de stichting Idem Dito. Ik heb alle voorstellingen van Stichting Idem Dito gedirigeerd. Sinds 2001 fungeert de drumfanfare van de Koninklijke Luchtmacht hierbij als orkest.

De Faculteit Educatie van de Hogeschool Utrecht heeft me de opdracht gegeven bij de opening van de nieuwbouw in het voorjaar van 2008 een uitvoering te verzorgen van De Blauwe Vogel. Daartoe is in de faculteit een koor opgericht. De uitvoeringen hebben plaatsgevonden op 29 maart 2008. Bij de officiële opening van het gebouw op 10 maart 2009 heb ik een medley van De Blauwe Vogel gedirigeerd in aanwezigheid van HKH prinses Maxima.

Van april tot november 2007 was ik interim dirigent van Het Tiels Mannenkoor. Bij dit koor dirigeerde ik op 3 november 2007 in de Agnietenhof te Tiel hun jubileum concert bij het 15 jarig bestaan.

Vanaf november 2008 ben ik dirigent en muzikaal leider van Elstars MuziekTheater in Tiel.
Op 5 en 6 november 2010 hebben we met d'Elstars voor het eerst in Nederland voorstellingen gegeven van de musical 'Finian's Rainbow.

De recensie van die voorstelling vind je hier.

Op 18 en 19 mei 2012 heb ik de voorstellingen van 'Show Boat' door d'Elstars in Theater Agnietenhof gedirigeerd. Voor die voorstellingen is een eigen orkest geformeerd.

Van oktober 2012 tot mei 2013 geven d'Elstars steeds op de eerste zondag van de maand een borrelconcert in 'De Beurs' in Tiel samen met een ander ensemble.

In mei 2014 heeft Elstars MuziekTheater een serie voorstellingen gegeven van The Pajama Game. Het eigen orkest bestond uit bijna 40 instrumentalisten.

In 2016 zal Elstars MuziekTheater een serie voorstellingen geven vande musical Foxtrot (Annie MG Schmidt en Harrie Bannink)

Via Coursera heb ik in juni 2014 bij de University of South Carolina de MOOC over het repeteren van muziekensembles gevolgd.